maanantai 27. toukokuuta 2013

KeksiLeipuri

25-30 kpl

5,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 kananmuna
250 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta

1. Sekoita jauhot, sokeri, keltuainen ja paloiteltu pehmeä voi yleiskoneessa.
 Sekoita taikinaksi ja jaa kahteen osaan. Mausta toinen osa kaakaojauheella ja toinen osa vaniljasokerilla.
Laita taikinat jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi
2. Kauli vaalea taikina jauhotetulla pöydällä, kauli tummataikina saman kokoiseksi ja laita vaalean taikinan päälle
3.  Rullaa taikina pötköksi kuten kääretorttu.
(pötköt voi laittaa hetkeksi pakkaseen, näin leikattu pinta jää siistimmäksi)
Leikkaa pötköstä viipaleita ja muotoile ne pyöreiksi kekseiksi leivinpaperin päälle pellille

4. Paista 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Jäähdytä ritilällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti