sunnuntai 30. joulukuuta 2012

JOULUU

Joulu oli ja meni, tai ainakin se tuntui siltä. Aika meni niin nopeasti.
Pakkanen paukkui melkein -30asteessa, mutta puolisoni mummolassa ei tuntunut kylmältä. Tunnelma oli ihana. Vietimme joulua vanhassa rintamamiestalossa 8hengen porukalla, johon kuului puolisoni sukulaisia, mummosta serkkuun. Aaton touhuissa vilisti myös kolme koiraa. 

Aaton kulkuun kuului tuttuun tapaan syödä hyvin ja rentoutua. 
Oi mä niin rakastan joululaatikoita, lanttu- ja porkkanalaatikot ovat ihan parhaita. Puolisoni oli itse suolannut lohen ja veljeni ohjeella valmistimme myös ihanaa herkkua mädistä. Pöytä oli katettu kauniisti ja sen ympärillä ruoka hupeni masun pohjalle aika äkkiä. Lahjoja availtiin ja sieltä tulikin mitä ihanimpia lahjoja. 


Sain mm. Erilaisia villalankoja (paljon!!) ja koukkuamispuikon, Kalevalan Runoratsu korun, Marimekon siirtolapuutarha mukit, Pentikin lintu lasinaluset,Anopin tekemät lapaset, Viivi ja Wagner yöpaidan, Kahdet villasukat, Peakin hupparin, Pöllö kaulakorun, itsetehdyn pöllötaulun, sellainen söpö örkki koristeen ja vaikka mitä. Mutta yksi joululahja oli kyllä todella ihana, nimittäin sain anopiltani lahjaksi taidon. Anoppi halusi opettaa minulle koukkuamisen taidon, yhtenä iltana istuimme alas harjoittelemaan ja uskokaa tai älkää mutta niin vain tämä tyttö oppi koukkuamaan lapaset, yksi on jo valmiina ja toinenkin valmistuu kovaa vauhtia (lupaan laittaa niistä kuvan kunhan ovat valmiit). Hommasin myös itselleni itsekkäästi yhden joululahjan, tilasin juju kirjakerhosta kaksi kirjaa, ompele suit sait sukkelaan sekä Kajsan iloiset tilkut, aivan ihanat kirjat.
Aatto hujahti äkkiä uusia lahjoja ihmetellessä ja ruokaa sulatellessa. Joulun pyhät vietimmekin tiiviisti kotosalla anoppilassa rauhoittuen ja rentoutuen.

Aah, on se vain ihanaa sen joulun aika.
Mikä oli sinun joulussasi parasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti