sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Lauantain herkkuja

Olen huomannut että viikonlopuissa on jotain erityisen ihanaa. Varmaan se on se kiireettömyyden tunne, kaksi kuppia kahvia aamulla, blogien lukemista ja omaan tahtiin touhuamista.
No minäpä touhusin koko eilisen..
Aamu starttasi tottakai tuttuun tapaan kahdella kupilla kahvia
( ja tietenkin marimekon oiva- siirtolapuutarha mukista), jossain välissä nautin blogeja lukiessani kaksi leipää aamupalaksi. Jo ennen yhdeksää oli piirakka uunissa ja imuri lauloi iloisesti. Pesin lattiat tanssahdellen, ja pistin olohuoneen verhot pesuun.. joskos sitä saisi kevättä kohti vaihdettua vähän kevyempää tilalle. Pesukoneen pyöriessä minä leivoin sitä piirakkaa...
Niin ai että mikä piirakka.. Voi kuule kerron mielelläni, mutta varoitan.. Tämä on
 PETOLLISEN HYVÄÄ !!

Kinder-Piirakka
pellillinen
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa
Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
200-300 g maitosuklaata 
25 g valkosuklaata

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehauta vesi ja sulata voi/margariini. Hämmennä nesteet puukauhalla kuivien aineiden joukkoon.
 Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat taikinaan.
Paista piirakkaa 30-35 min 200 asteessa. 
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen/jääkaappiin, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.
Sulata suklaat. Levitä maitosuklaa nopeasti kovettuneen kreemin päälle. 
Valuta valkosuklaasta raitoja piirakan päälle. Marmorikuvion saat vetämällä esimerkiksi hammastikulla päällä raitoja vielä sulaan suklaaseen.

 ohje esim. täältä

Niin ja hyvää siis oli. Ja makeaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti