sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Ähky?


Jostain se tuli, en tiedä saapuiko se tänne samalla kun illat alkoivat pimentyä vai silloin kun aamut olivat sumun peitossa. Uskon kuitenkin että se on aika vakavaa. Tai siltä se ainakin tuntuu. Lopulliselta, varmalta ja oikealta, nimittäin meidän perheeseen muutti TavaraÄhky.
Aluksi se ilmoitti itsestään jo tuossa muutama kuukausi sitten, tai niin ainakin muistelen. 
Sanoin silloin puolisolleni, että kaipaisin sisustuksesta pelkistettyä, sellaista
turhat tavarat –kiitos näkemiin.
Puoliso tuolloin vielä katsoi mua ihmeissään ja sanoi että meillähän on täällä vaan kaikkee tarpeellista. Noh keskustelu jäi sille tasolle. 

Kunnes yhtenä iltana puoliso ilmoitti myyneensä tori.fi sivustolla meidän tavaroita. Oli ottanut kuvia sellaisista leffoista joita meillä ei olla kateltu pitkään aikaan, ilmoittanut myyntiin kasan kirjoja varastosta ja paljon muutakin. Ymmärsin että TavaraÄhky oli tarttunut siihenkin. 
Nyt meillä on hurja luopumisen luovuus. Myyntiin ollaan laitettu oikeasti sellaista mitä ei tarvita. Uuden kodin sai muutama viikko sitten mm. dippikulhot, joita olen säästänyt NIIN tarpeellisena tuolla kaapissa. Kas kummaa, kun ne ovat kuitenkin aina vaan ollut tiellä ja sen muutaman kerran vuodessa kun ollaan jotain dippailtu, niin enpä ole edes kyseisiä kulhoja muistanut sieltä kaapista kaivaa. No nytpä ne pääsivät uuteen kotiin, ja minä sain kaappiin lisää tilaa. Kätevää sanoisin.
Varastoa on käyty siis rankalla kädellä läpi. Sieltä on lähtenyt paljon turhaa pois. Astioita on laitettu eteenpäin ja seuraavaksi olisi vaatekaappien vuoro. Mulla roikkuu mm. meidän henkarikaapissa mun vanhat pelipaidat joita olen käyttänyt viimeksi silloin neljä vuotta sitten. Olisikohan niidenkin aika siirtyä vaikka varaston puolelle tuolta makuhuoneen kaapista.  
Hauskaa, puhdistavaa ja muistoja herättävää hommaa.
Ja mikä parasta, nyt kun kaappeihin tulee lisää tilaa
 –voi ostaa sinne uutta, tai ei ehkä, ihan heti ainakaan.

1 kommentti:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista