sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Haaveissa (vain)

Minä haluaisin vauvan, sellaisen pienen tuhisevan. Joka kasvaa ja kehittyy, oppii ja ihmettelee. Viime aikoina olen tutustunut muutamaan sateenkaariperhe blogiin, tai tarkemmin sanottuna blogeihin jossa kerrotaan kahden naisen perheenperustamisesta.

Asia kiinnostaa minua tällä hetkellä kovasi, koska perheenperustaminen on ollut mielessäni jo pidemmän aikaa. Puolisoni on haaveillut lapsista vielä pidemmän aikaan ja minä olen tähän asti se joka on sujuvasti kuunnellut mutta en sen enempää asiaa miettinyt. Mutta nyt, nyt joku mun sisällä on liikahtanut siihen suuntaan että haaveilen jo omasta lapsesta. 

Se mikä saa mun haaveet ja todellisuuden huutamaan apua on yksinkermaisuudessaan sellainen asia kuin RAHA. Kun olen noita blogeja lueskellut ja katsellut kustannusosiota, niin hengitys salpautuu hetkellisesti. Tiedän ja olen aina tiennyt että lapseen tulee menemään paljon rahaa, on hankintoja vaatteista vaunuihin, turvaistuimista vaippoihin. Ja senkin olen tiennyt että naisparin hankkiessa lasta sekään ei käy ihan ilmatteeksi että ollaan edes siinä tilanteessa että raskaustesti näyttää kahta viivaa.

Mutta, siis apua. Jos alkaa ajatella niin meidän palkoilla ja asuntolainalla yms menoilla en ihan oikeasti tiedä mistä moinen summa säästetään. Inseminaation onnistumisprosentti on noin 10-20% Ja jos hoitoja joutuu tekemään useamman hinta pompsahtaa pilviin. Olen lukenut pareista joilla tärppää ekalla kerralla, toisilla mennään jo neljättä kierrosta, mutta koska onnistumisprosentti on aika pieni, pitäisi jo alkuvaiheessa asennoitua ja valmistautua myös rahallisesti useampaan inseminaatioon. 

Mistä ihmeestä tuollaisia summia ihmiset säästää rahaa? Ja siihen kun sitten tosiaan vielä lisää ne kaikki muut menot mitä vauvan myötä tulee. Minua hirvittää ajatus. Tiedän, että varmasti saisimme säästettyä rahaa niin, että inseminaatiota päästäisiin kokeilemaan ainakin pari kertaa. Mutta mitä sitten, jos ei tärppää, ollaanko valmiita laittamaan asia odottamaan taas vuodeksi että saadaan kerättyä rahaa, en usko.
Siinä vaiheessa kun hommaan ryhtyy, pitäisi olla valmis menemään loppuun asti, tietenkin jos nyt näyttää siltä ettei tulosta synny pitää miettiä muita vaihtoehtoja mutta kuitenkin vauva on tuolloin jo todella haaveissa ja unelmissa, rahallisista syistä prosessin lopettaminen olisi kova paikka.

Hmmmmm…

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen blogi. Tulin vain piipahtamaan, ja juutuin sitten pitkäksi aikaa lukemaan pohdintojasi milloin mistäkin. Tykkäsin. Ja tulen uudelleen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos sinulle ja tervetuloa uudestaan. Ihanaa saada uusia lukijoita.

  VastaaPoista
 3. Oletteko harkinneet koti-inseminaatiota? :) siinä ainut miinuspuoli on vaan sopivan "ehdokkaan" löytyminen. :/ jäin lukijaksi! :)

  VastaaPoista
 4. Olemme pohtineet, mutta jotenkin se ei tunnu meille sopivalta. Haluamme testatun luovuttajan. Mutta nämä on suuria asioita, joita mietitään ja pähkäillään. Tervetuloa lukijaksi.

  VastaaPoista