keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kauniita unia.

Tämän lomaviikkoni aikana sekä uuden perheenjäsenen myötä olen oivaltanut monen laisia asioita.
Arki ja rutiinit, jakaa rankasti mielipiteitä. Toisille arki on kuin kirosana ja toisille se on onnellisuuden tae.
Meillä on arki rullannut ja tietyt rutiinit, olen ollut niistä enemmän kuin onnellinen. Rakastan mennä aikaisin nukkumaan, tietäen että seuraavana aamuna jaksan herätä pirteänä töihin. Viihdyn kotona, koirien ja puolison kanssa. Nautin kaupassa käynnistä ja ”mitä syötäisiin” – suunnitelmista.
Mutta mitä tapahtuu kun rutiinit ja arki kokee muutoksen, uuden opettelu ei olekaan ihan helpointa. Vaikka muutos olisi ollut pitkään tiedossa, ja sitä uutta arkeakin olisi suunniteltu rauhassa ja mietitty käytäntöjä, mutta kun se todellisuus koittaa, arjen muuttuminen voi olla vaikeaa sulattaa.
Meidän perheessä muutos tarkoittaa tuota ruskeaa 8vkon ikäistä nelijalkaista tapausta. Se oli ja on edelleen oikein toivottu ja ihana tapaus. Se antaa iloa ja hymyä päiviin aivan varmasti.
Mutta sen kanssa tässä viikon olleena ymmärrän että meidän elämä on muuttunut suuresti, arki ei tule olemaan ainakaan vuoteen samanlaista kun aikaisemmin (eikä varmasti pidempäänkään aikaan). Ja se että jäisi haaveilemaan ja haikailemaan mennyttä arka on syytä alkaa totuttelemaan uuteen arkeen ja rytmiin.
En sanoisi, etten aikaisemmin ole ymmärtänyt pienten lasten vanhempia, mutta nyt tämän myötä arvostan täyspainoisia yö unia paljon enemmän kuin aikaisemmin. Se kuinka pienen otuksen ihmettelemisestä saakaan voimia ja sydän pakahtuu onnesta kun kuuntelee sen tuhinaa, uuden arjen kohtaaminen on ollutkin pikkaisen haastavampaa kuin osasin kuvitella.
Mutta kaikesta tästä mullistuksesta huolimatta, nautin täysin tästä ajasta tuon pienen kanssa enkä olisi mistään hinnasta valmis luopumaan siitä. Se että arki ei ole aina ihan samanlaista, on varmasti myös ihan terveellistä.

P.s Kahtena ensimmäisenä yönä heräsin kolme kertaa yössä puolisoni kanssa, siinä yön pikku tunneilla mietimme vauva-arkea, joka ei varmasti ainakaan yö valvomisien myötä ole yhtään helpompaa. Miten ihmeessä sellaista jaksaa? Varmasti sillä onnella ja rakkaudella on osuutta asiaan ja auttaa jaksamaan (valvomaan), niin kuin tässä meidänkin tapauksessa.

Kauniita unia.

2 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään ja tarvitsen rutiineja ja tylsää, tavallista arkea. Kova koirakuume olisi silti, sekä minulla että lapsilla. Mutta ensin arjen ja rutiinit mullistaa kesällä syntyvä neljäs lapsi, katsotaan sitä koira-asiaa myöhemmin.. Täällä toivottavasti pääsee lukemaan koirajuttuja ja ihastelemaan valokuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onnea tulevasta perheenlisäyksestä.
   Koirista ja niiden touhuista pääsee paremmin lukemaan www.12tassua.blogit.fi Täällä pyrin kirjoittamaan muusta arjesta ja toinen blogi olkoon ihan vain koirille omistettu.

   Poista