lauantai 20. huhtikuuta 2013

Elämän koulu(ko?)

Tällä hetkellä tuntuu siltä että tarttisi laittaa hakemukset kouluun jossa opetettaisiin näitä elämän asioita.
Ihan vaan sen takia koska olen viime päivinä tuntenut itseni enemmän kuin tyhmäksi.

Siis ihan oikeasti.

Aloitetaan; Ensinnäkin taloyhtiötä koskevat asiat, mikä ihmeen yhtiöjärjestys? Vuosittaiset yli- ja alijäämät? ai kamala mitä hepreaa. ( niin ja oli näitä muitakin, ne vaan jo huuhtoutui toisesta korvasta ulos samalla kun aivot edes yritti alkaa rekisteröimään niitä sanahirviöitä)
Myönnetään että GOOGLE kertoisi jos pää imisi yhtään enempää tietoa. Edellisessä asunnossa yhtiökokouksiin tuli säännöllisesti kutsu, mutta kun taloyhtiössä asui lähemmäs 200henkeä (suurin osa iäkästä väkeä) en ajatellut minun tarpeelliseksi osallistua, tulihan sieltä aina kokouspöytäkirja (ja siihenkin tutustuin liian harvoin). Nyt kuitenkin on tilanne toinen, taloyhtiössämme asuu yhteensä neljä perhettä, joten syystä jos toisesta on pakko olla paikalla taloyhtiönkokouksissa. Eikä siinä mitään, mielelläni mä siellä kuuntelen, mutta sitten kun pitäisi ymmärtääkin jotain.. Hmm.. joo eli jonkun sortin koulutus tähänkin hommaan olisi varmaan ihan tarpeellinen.

Toiseksi tämä pankkiasiointi, ne puhuu siellä sellaista kieltä että tekee tuskaa ymmärtää. Me haettiin kaksi vuotta sitten asuntolainaa ja silloin meillä oli mukava pankkineuvoja joka suomensi meille kaikki kiemurat. Mutta kahdessa vuodessa voi tapahtua ihmeitä ja pää tyhjentyä ja ymmärrys oli taas aika nolla luokkaa kun pankissa käytiin kattoremonttilainaa kyselemässä.
- Oletteko ottaneet huomioon nämä marginaalikorot
- Nyt pitää huomioida tämä Finanssikriisi? Euribor 3kk vai 12kk?
 Korkokatto ja sun muut lainaturvat?

Kai sitä pitäisi olla fiksu jo syntyessään. Tai sitten sitä vain tarvitsee niin paljon energiaa ja kiinnostusta että jaksaa ottaa kaikista asioista selvää. Taidan tarvita paketin lakujäätelöä ja ehkä toisenkin kun näihin asioihin alan paneutumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti