lauantai 2. maaliskuuta 2013

Säästökuuri?

Säästökuuri helmikuun osalta päättyi kuittien loppusummien yhteen laskuun.
Hiljaisena pyörittelin kuitteja ja totesin että hyvältä näyttää, sen suhteen ettei turhuuksia olla osteltu, mutta ruokaan menee kyllä aivan liikaa rahaa. Puolison kanssa käytiin kuitteja yksitellen läpi ja todettiin, ettei siellä ollut herkkuja ja turhuuksia kuin muutaman kympin edestä (siis koko kuussa). Yhteenvetona toteamme: ruoka on kallista.
Ei me edes syödä mitään kaviaareja tai muikun mätiä, mutta ihan perusruokakin näyttää olevan jo hirveän kallista. Kaupasta usemmin lähtee mukaan leipää, vihanneksi, hedelmiä, maito, jogurttia, jotain lihaa/kalaa. Kalleimmat hankinnat ovat ruokakaupan osalta yleensä hygieniatarvikkeet ja kahvi.
Säästökuuri helmikuun osalta saa jatkoa, nimittäin on ollut puhdistavaa kun ei joka kauppareissulta raahaa kotiin jotain uutta ja muka tarpeellista (mm. pyyhkeitä, lakanoita, sisustustuotteita).  
Lisäksi viikonloppuihin on löytynyt rutkasti uutta sisältöä kun ei viitsi aikaa kauppakeskuksissa kuluttaa. Ulkona syöminen on vähentynyt roimasti. Kotona ruuanlaitto pitkän kaavan mukaan on mukavaa.
Kauppalaskuja voisi vielä vähän niukentaa ja miettiä mitä sieltä kaupasta OIKEASTI tarvitsee ja mitä kaapista jo löytyy valmiiksi. Pakkasen tyhjentäminen olisi myös hyvä vaihtoehto, edes silloin tällöin.
Lisäksi säästötili on saanut olla rauhassa.
Nyt aijon hyvällä omallatunnolla ostaa liput Cheekin keikalle joka pidetään jäähallilla syyskuussa. 
Tää säästäminen on ollut ihan mukavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti