perjantai 1. helmikuuta 2013

Turvamies

Muutama päivä sitten meidän oven takana seisoi mies (joo se ei ole ihan tavallista). Tuo mies oli turvallisuusfirman puolesta kartoittamassa kiinnostusta keskustelu ajalle. Puolisonihan värväsi miehen meille jo seuraavaksi päiväksi. 
Tutkailin etukäteen kyseisen firman nettisivuja, silmät pyöreinä ihmettelin mitä kaikkea turvallisuuteen liittyvää voikaan saada ihan tavalliseen kotiin. On mobiiliversioita, puhuvia palohälyttimiä ja vaikka mitä.
Kodin turvallisuus on pyörinyt viime aikoina mielessä entistä enemmän. Johtuu varmaankin siitä, kun lähistöllä on muutama talo palanut lähiaikoina. Sekä kun lukee lehdistä kaiken moisista murtoliigoista (koteihin murtaudutaan yöllä, niin ettei talon asukkaat edes huomaa ennen kuin aamulla, 
että oho jotain on hävinnyt – pelottavaa)

No tuo mies kävi, esitteli asiansa, oli asiantunteva, osasi kaikin puolin vakuuttaa meidät siitä että nyt on syytä hankkia kunnon laitteet ja vermeet tähän asuntoon.
Mutta halusimme jäädä asiaa miettimään…
Olisihan se kamalaa (järkyttävää) jos tänne joku murtautuisi, enemmän itkisin menetettyjen tavaroiden sijasta sitä että yksityisyyteni olisi rikottu.

Olen haastatellut läheisiä ihmisiä, ja todennut että aika harva edes ajattelee kotinsa turvallisuutta niinkään paljon että miettisi kameroiden asentamista.
Minä jäin pohtimaan… mikä on liiallisuutta, onko liika turvallisuus hyvästä, alkaako sitä pelätä vielä enemmän? ennen kodin ovessa oli turvalukko/ketjulukko, se riitti. Ja palohälyttimen toimivuus tarkistettiin silloin kun muistettiin.
Vai onko maailma mennyt niin surulliseen suuntaan, että tosissaan pitää suunnitella turvaikkunoiden tai melkeinpä kaltereiden asentamista omaan kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti