lauantai 9. helmikuuta 2013

Säästökuuri

Päätettiin puolison kanssa pitää helmikuussa vähän tarkkailua tuosta rahan käytöstä. Ei siksi että siihen olisi joku suuri syy, mutta kai se on ihan hyvä edes silloin tällöin tehdä tarkistuksia talous asioihin.

Meidän perheessä molemmilla on omat tilit, mutta kaikki rahan käyttö on yhteistä. Kaupassa emme mieti kuka viimeksi maksoi tai sen kummemmin jaa kauppalaskua. Ja jos laskuja tippuu postilaatikkoon niin se maksaa kuka ehtii. Sen verran kuitenkin huolehdimme että molemmilla on omilla tileillään käyttörahaa. Sellaisia asioita varten jos jotain haluaa ostaa ns. itselleen.  Tämä systeemi on toiminut meidän perheessä hyvin. Lisäksi molemmilla on säästötilit, johon kumpikin säästää sen mukaan mitä pystyy ja niitä käytetään sitten yhteisiin suuriin hankintoihin (mm. viimeksi ostimme astianpesukoneen).

Olen huomannut viime aikoina olevani aikamoinen tuhlari, vaikka en ostele itselleni vaatteita tai mitään mutta sisustamiseen ja koiriin uppoaa rahaa. Ja jos katselee tätä meidän asuntoa tai koirien lelukoria niin voisi hyvin todeta että mitään ei kyllä lisää tarvitsisi. Siksipä päätin että helmikuun aikana ei osteta mitään ”ylimääräistä”, ei sisustukseen eikä koiriin liittyvää, enkä osta itselleni vaatteitakaan koska en niitä tarvitse. Päätös on ollut helppo, ja vaikka kuukausi ei ole vielä edes lähellä loppua niin huomaan tilillä olevan yllättävän paljon rahaa (jos miettii että palkka tulee aina puolen kuun aikaan).
Ruokaan käytetään rahaa, sen tiedän ja siinäkin olisi ehkä hieman sellaista missä voisi säätää. Toisaalta olen sitä mieltä että ruoka on juuri se asia jossa en haluaisi säästää. No tästä syystä olemme päättäneet säästää helmikuun kauppakuitit ja loppukuusta voidaan sitten tarkistaa että mihis sitä rahaa siellä ruokakaupassa kuluu. Koska toisinaan hirvittää kahden hengen kauppalasku 99e, mutta pitää muistaa että käymme kunnolla kaupassa vain kerran viikossa ja yleensä kauppalaskua nostaa hygienia tarvikkeet (dödöt, siteet ja sen semmoiset mitä kahden naisen taloudessa kuluu huomaamatta). Lisäksi kauppalaskulla näkyy myös meidän kahden koiran tarpeet, mustiin ja mirriin kuluu joka toinen kuukausi melkein 200e.

Mutta palataan tähän asiaan kuun lopussa, mites sitä selvittiin, tuliko houkutuksia vai unohtuiko säästäminen.

2 kommenttia:

  1. Säästökuuri olis itsekullekin välillä tarpeen, teidän esimerkin innoittamana siihen ryhdytään myös tässä taloudessa! Sisustusostoksia on ollut viime aikoina ihan liikaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Mä oon jo nyt alkanut keksimään mitä ihan välttämättä muka tarttisin, mutta yritän hillitä itseäni vielä.. Edes tää yks kuukaus :D Tsemppiä!
      Mukava kuulla kuinka teillä säästökuuri onnistui.

      Poista