sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Olohuone uusiksi

Viisi vuotta sitten kun muutettiin tähän kotiin, oli alusta asti selvää ettei meidän (minun) vanha sohva jää meille pitkäksi aikaa. Se oli kyllä käytännöllinen levitettävän vuodesohva ominaisuuden muodossa mutta väri, se ei oikein sopinut meidän yhteiseen makuun.
Se oli punainen, ihana ja rakas sohva. Mutta onneksi se pääsi uuteen kotiin yhteisen ystävämme luokse.
Noh, sohva on hankintana mulle ainakin sellainen iso päätös. Kolmen koiran kanssa kangas pitää olla kestävää ja myös pestävää. Ja niin me kovien etsintöjen jälkeen löydettiin lupaava sohva...Kuitenkin tässä vuosien saatossa alkoi tuntumaan että sohva on iso, liian iso meidän olohuoneeseen.
Pisteen tälle teki se kun saatiin ystävältä aivan ihana vanha keinutuoli joka päätettiin entisöidä ja tajuttiin ettei se edes mahdu meille olohuoneeseen koska sohva.. vie koko tilan.
Lisäksi sohva oli todella raskas, istuin osien tamppaaminen ja peseminen kävi työstä.
Ja pitkän pohdinnan jälkeen päätettiin laittaa sohva myyntiin, sillä sopimuksella että jos sohva ei mene sitten ei osteta uuttakaan.
Ja niin siinä sitten kävi että sohva lähti uuteen kotiin aika piankin. Ja siinä samassa iski paniikki, mistä uusi sohva..
Sen olin päättänyt että enään en panosta sohvan hintaan, koska olen tullut siihen tulokseen että meidän kovalla kulutuksella se ei tule kuitenkaan elämään sitä viittä vuotta pidempään ns. hyvänä. (vaikkakin tämä sohva olikin suhteellisen hyvä materiaaliltaan, kestävä ja varsinkin kun sohvatyynyjä pystyi kääntämään ympäri niin kangas kului ns.tasaisesti).

Pohdittiin ja mietittiin, tehtiin päätös maksimi hinnasta ja sohvan koosta ja väristä.
Oltiin jo löydetty yksi vaihtoehto, joka olis ikeasta, levitettävä vuodesohva.

Mutta kun olimme ikeaan menossa ostamaan tätä kyseistä vuodesohvaa, me molemmat rakastuttiin ensi silmäyksellä. Sohvaan jota en olisi uskonut haluavani, mutta loppu peleissä tajusin sen olevan meille se kaikista paras.
Sohvan puolesta puhui mm. seuraavat asiat
- Hinta
-Vaihdettavat ja pestävät päälliset.
-10vuoden takuu
Nyt käytössä sitten nähdään kuinka kestää runko ja sohvatyynyjen muoto..
Ainakin näin alkuun pitää sanoa että vaihdettavat päälliset ovat iso iso plussa.
jos kangas kuluu/likaantuu niin ikeasta saa kaikki päälliset ja jos ihan hurjaksi haluaa heittäytyä voi sohvan väriä vaikka vaihtaa samalla :)

kuva täältä    

Olohuone koki niin suuren muutoksen pienemmän sohvan ansiosta että nyt ihmetellään mitä tällä kaikella tilalla tehdään..
Kuvia olohuoneesta tulossa kunhan saadaan tää ns. valmiiksi..
Nyt haaveilen jo nojatuolista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti