lauantai 1. elokuuta 2015

Virkattuja mattoja

Ja taas menin sitten hurahtamaan.. Työkaveri kyseli voisinko tehdä sille maton, joko parvekkeelle tai vessaan. Pyysin mitat ja toiveet ja lupasin vähän katsella mitä ehdin ja jaksan...
Noh ei siinä kauaa nokka tuhissut kun pääsin ideoimaan mattoa.
Väriksi toivottiin joko beige,valkoinen tai armeijan vihreä.. Muutaman kuvan parvekkeen kalusteista sain ja siitä se idea lähti...Hetken pohdinnan jälkeen päätin lähteä kokeilemaan suorakaiteen muotoista mattoa, sellaista en ole aikaisemmin tehnyt ja muutamaa kuvaa kun netistä katsoin, ihastuin.. Ohje toisin syntyi omasta päästä.
Kiinteitä silmukoita ja pylväs ja ketjusilmukka yhdistelmällä sai kivan reikäkerroksen.


Maton pituudeksi tuli 92cm ja leveydeksi 62cm ja matto on suunniteltu siis parvekkeelle.
Ainoa miinus ja aika iso miinus mielestäni on se että virkkasin maton trikookuteesta, joka siis on epätasaista joka aiheuttaa pieniä kupruja sekä epätasaisuutta mattoon..
Se harmittaa, ja oli aika lähellä etten jo koko mattoa purkanut.. Mutta puoliso sai puhuttua ympäri.. Loman jälkeen kiikutan maton työkaverille ja se saa päättää mitä sille tehdään :) Ensi kerralla suorakaide maton virkkaan kyllä ontelokuteesta. Noh, kokeilujen kautta sitä oppii, eikö vaan?

No koska kudetta jäi ja intoa myös.. Syntyi yhdeltä istumalta vielä tällainen....
Matto on halkaisijaltaan 62cm ja idean tähän mattoon löysin Novitan sivuilta, jota vähän sovelsin. Ohje oli todella helppo ja nopea tehdä.

Ja arvatkaapa mitä kävi kun nämä matot valmistui??

Kävin pyörähtämässä paikallisessa kude myymälässä (Eräpuu) ja nyt on sitten trikookudetta kröhöm, muutamaan mattoon odottamassa...


2 kommenttia: