keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Käsitöille hintaa..


pinterest
Sanotaanko näin, mä en ole ikinä ollut mikään lanka hifistelijä tai sen koomemmin välineurheilija näissä käsityö hommissa. Olen lähinnä ostanut sitä lankaa mikä näyttää hyvältä ja on hinnaltaan kukkarolle sopiva.
Noh tähän asti mun käsityöharrastus on ollut ns. aika pientä..
Lankoja on tullut ostettua lähinnä vain lapasiin, pipoihin, muutamiin huiveihin... Trikookuteesta olen tehnyt mattoja ja koreja sen sellaisia asioita..
Nyt sitten olen jotenkin uskaltanut ja innostunut laajentamaan osaamistani..
haaveissa on kokeilla mahdollisesti virkattua kesäpaitaa sekä hienoja huiveja...

Mutta näitä ohjeita lukiessani törmään lankoihin joista ne ole koskaan edes kuullut ja kun alan lankoja etsimään saan huomata kauhukseni niiden HINNAN olevan pilvissä...
(tai hinta on suhteellinen, mutta puhutaan nyt niin että minun kukkarolleni pilvissä..)


Pinterest

 Esimerkkinä, löysin ohjeen helpohkoon kesäpaitaan, joka tehdään virkkaamalla.. jes, ajattelin että tästä uskallan aloittaa ja kokeilla onnistuisiko minulta tällainen...
Noh homma pääsi vauhtiin, mittailin ja suunnittelin. Loppulaskelmien mukaan tarvitsisin ohjeen mukaista lankaa n.650-700g. Noh minäpä menin kauppaan ja tuo kyseinen lanka maksaa 6,50e/100g
eli 6,50 kertaa se 7 tulee 45,50€
siis 45,50€
Apua.. lähdenkö tuolla hinnalla kokeilemaan paidan tekemistä? entäs jos siitä ei tule kiva.. entäs jos en osaakaan tehdä sitä.. ja entäs jos lanka menee hukkaan sen takia? noh, joo voihan työn aina purkaa ja käyttää langan johonkin muuhun... mutta.. SILTI..

Noh, ajattelin sulkea pois paita kokeilun ja siirtyä huiveihin..
noh koska ne ole vielä ihan niin taitava tässä käsityörintamalla niin olisihan se helpompaa ottaa ohje, ostaa ohjeessa mainitut langat ja tehdä ohjeen mukaan juuri sellainen huivi kun ohjeessa on.
Näin saisin sellaisen huivin kun toivoin ja kaikilla olisi parempi mieli.
Noooooh... tässäkin piilee sellainen hauska pieni juttu..
Langat joita huivissa käytetään maksavat vielä enemmän kun tuo minun paita yhteensä..
Ja tässä kohtaa on ihan pakko myöntää. Mulla ei ole varaa tehdä huivia johon menee lankaa 250g ja joka tulee maksamaan reilut 60e !!

En tiedä miten te muut olette asian ratkaisseet mutta pakko sanoa, on ihana lukea kuinka ihanaa on neuloa ja virkata jollain ihanalla silkkialpakkadiipadaapa-langalla, ja kuinka ihana ja kestävä käsityö siitä saadaan,
mutta hui mitä hintoja tuollaiset langat pitävät sisällään.

Itse täytyy vain soveltaa, toivoa alennusmyyntejä ja kiittää Novitaa jolta löytyy vielä kohtuullisen hintaisia "tavallisia" lankoja.. Alpakat sun muut saavat jäädä hyllylle kohdallani.

Pinterest

5 kommenttia:

 1. Mä oon ihan kauhistunut siitä miten kalliita jotkin langat on. Olisihan se tosiaan ihana neuloa jostain silkkialpacasta, mutta ne hinnat on tosiaan kalliita munkin kukkarolle. Joskus ostin jonkun kympin vyyhdin, ja petyin kun se värjäs bambupuikot.
  Mulle kymppi jostain monivärisestä 100g kerästä on liikaa.
  Puikoilla sitten hifistelen. Mutta en niistäkään maltaita maksa. Olen siirtynyt metallisista puikoista koivupuikkoihin ihan siitä syystä, että koivuiset on mukavammat kädessä. Tosin, ei kaikki langat liu'u yhtä hyvin koivupuikoilla kun metallisilla. Käytännöllisyyden mukaan mä teen.
  Ja kalliimmat langat oon ostanut Tallinnan reissuilla, sieltä kun on saanut vähän halvemmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluaisin panostaa puikkoihin ja koukkuihin koska ne sitten kestää kulutusta, mutta mitkä niistä on oikeasti hyvät (hinta-laatu suhde) Saa vinkata?? Ja kiitti vinkistä katsonpas lankoja Tallinnasta sillä silmällä :)

   Poista
  2. Mä suosin aluksi bambu-puikkoja, mutta ne vääntyi inhottavasti ja sitten siirryin knit pron koivupuikkoihin, ne on niin hyvät etten muita ole edes katsellut. Yhden tosi ohuen puikon olen onnistunut poikkasemaan, mutta onneksi paketissa on yksi ylimääräinen puikko :)
   Neulon pääasiallisesti sukkia, joten ole satsannut 15cm sukkapuikkoihin. Ja muutamat 10cm sormikaspuikot omistan, niillä on kiva neuloa vauvan sukkia kun silmukoita on niin vähän. Myös pyöröpuikkojen kaapeleita/puikkoja vaihtopäillä olen ostanut. Mahtava keksintö nuo kaapelit ja vaihdettavat päät :)
   Niin ja yhdet karbonz (hiilikuitu) puikot mulla on. Nekin on kivat ja tosi kevyet, mutta koivuiset on vähän pehmeämmät kädessä. Mutta akryylilankaa neulon usein hiilikuituisilla, lanka liukuu vähän paremmin niillä.
   Mutta Knit Pro:ta voin suositella (niitä saa lankamaailmasta)

   Poista
 2. Oon tuskastellut samaa, mutta silmät aukeaa pikkuhiljaa. Kerran yksi viisas sano, et kun kerran jotain kehtaa itse tehdä, niin se pitää tehdä hyvistä materiaaleista ja tätä koetan itselleni hokea. Ei oo kerta tai kaks, kun on käyttänyt halpoja materiaaleja ja sitten jälkikäteen tajunnut miten iso virhe se oli, kun työ oli piloilla pienenkin käytön jälkeen. Esimerkiksi erehdyin käyttämään jotain kamalaa akryyliä yhteen heppaan, joka meni kummitytölle lahjaksi. Jo parin viikon leikkien jälkeen se heppa oli ihan räjähtänyt, eikä kestänyt muodossaan. Harmitti kun viikon verran sitä teki kumminkin.

  Mielummin laitan rahaa kiinni vähän enemmän ja sitten nautin lopputuloksesta :) Toki tilaussukat ja muut perusjutut novitalla, mutta jos itselleen tai rakkaalle lahjaksi, niin haluan siitä kestävän ja hyvän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on.. Mutta silti.. mulla jäisi käsityö harrastus aika pieneksi jos pitäisi ajatella että materiaalit tulisi kustantamaan useita kymppejä. Ymmärrän toki tuon kulutuspuolen ja kaikki materiaalit eivät kestä kulutusta yhtä paljon. Ja niinhän se on, virheistä oppii. :) Kiitos kommentista!!

   Poista