sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Huomenlahja

Wikipedia osaa kertoa asiasta näin:
Huomenlahja on aviomiehen vaimolleen hääyötä seuraavana aamuna antama lahja. Aiemmin huomenlahja saattoi olla vaikkapa lehmä, torppa, astioita tai rahaa. Nykyaikana huomenlahja on usein koru, kello tai vastaava. Myös morsiamet haluavat nykypäivänä usein muistaa tuoretta aviomiestään lahjalla.
Huomenlahjalla ei nykyään ole syvällisempää merkitystä, kuin se, että puolisot yksinkertaisesti haluavat antaa toisilleen jotain juuri alkaneen avioliiton kunniaksi. Huomenlahjan tarkoitus historiassa oli kuitenkin turvata vaimon toimeentulo mahdollisen leskeksitulon jälkeen. Huomenlahjan antaminen oli jopa säädetty lailla. Toisaalta huomenlahjaa pidettiin myös korvauksena neitsyyden menettämisestä.
Kun aviopuolisot saivat avio-oikeuden toistensa omaisuuteen, huomenlahja menetti merkityksensä. Se on kuitenkin jäänyt perinteeksi, jolla voi muistaa uutta aviopuolisoaan ensimmäisenä yhteisenä aamuna.

Meille on ollut alusta asti selvää että huomenlahjat hankitaan.
Jonkin verran ollaan asiasta käyty keskustelua, koska olisihan se ihanaa saada jotain mitä oikeasti toivoo, jotain mistä jää muisto..
Mutta tämä ei olekkaan ollut niin helppoa kuin luulin.
Nyt päässä tosiaan pyörii ajatus, mitä ihmettä ostaisin?


Ideoita, ajatuksia ja tuntemuksia otetaan vastaan mielellään.
Mitä itse olet mieltä huomenlahja ajatuksesta? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti